Naha lalaki kedah disaring pikeun HPV?

Dina pamahaman loba jalma, inféksi HPV "eksklusif" pikeun awéwé.Barina ogé, 99% kanker serviks aya hubunganana sareng inféksi HPV jangka panjang!Kanyataanna, loba kangker lalaki pakait sareng inféksi HPV.

Naon ari HPV?

HPV disebut human papillomavirus, nyaéta virus inféksi saluran reproduksi umum, nurutkeun carcinogenicity na, dibagi kana tipe-resiko tinggi jeung low-resiko.Dina kaayaan normal, inféksi terus-terusan tina HPV résiko luhur bakal ngakibatkeun kanker serviks, sareng sakitar 90% kanker serviks aya hubunganana sareng inféksi HPV.Kaseueuran kangker serviks disababkeun ku inféksi HPV, sareng sahenteuna 14 jinis HPV parantos diisolasi anu tiasa nyababkeun kanker serviks, kanker heunceut, kanker vulva atanapi kanker penile.HPV16 atanapi 18 subtipe anu résiko luhur tiasa dideteksi dina kalolobaan kanker serviks sadunya, ku kituna umumna dipercaya yén HPV16 sareng HPV18 mangrupikeun anu paling patogén, sareng subtipe HPV16 anu paling dipikaresep nyababkeun kanker.

Saha kelompok anu résiko luhur kanker serviks?

Kanker serviks ayeuna mangrupikeun hiji-hijina kanker anu gaduh alesan anu jelas: kalolobaan pasien disababkeun ku jinis HPV anu résiko luhur séksual.Tapi anu jelas, HPV "positif" ≠ kanker serviks.Jangka panjang, inféksi HPV résiko luhur anu terus-terusan ningkatkeun résiko lesi precancerous cervical.

Salaku tambahan, upami aya 5 jinis kaayaan di handap ieu, anu kagolong kana kelompok anu rentan, anjeun kedah langkung waspada pikeun kanker serviks:

(1) Hubungan seksual prématur sareng sababaraha pasangan seksual.

(2) Menarche prématur, kakandungan sababaraha, sarta ngalahirkeun dini.

(3) kabiasaan kabersihan goréng, teu beberesih dina waktu saméméh jeung sanggeus sex.

(4) inféksi virus saluran séks séjén, kayaning virus herpes simpléks, mycoplasma, inféksi Chlamydia.

(5) Awéwé anu aya hubungan sareng lalaki anu résiko luhur (kanker penile, kanker prostat atanapi urut pamajikanana anu ngagaduhan kanker serviks) rentan ka kanker serviks.

Naha lalaki kedah disaring pikeun HPV?

Inféksi HPV raket patalina jeung lalaki.Sacara global, laju inféksi HPV séks lalaki sabenerna leuwih luhur batan awéwé!

Seueur kangker lalaki aya hubunganana sareng inféksi HPV, sapertos kanker vulva, kanker penile, kanker anal, kanker prostat, kanker kandung kemih, acuminate séks, kutil séks, jsb.

Dina kaayaan normal, inféksi virus HPV basajan moal nembongkeun gejala teuing atra dina awak lalaki.Sapertos awéwé, kalolobaan lalaki henteu terang yén aranjeunna mawa HPV.Kusabab khususna struktur fisiologisna, lalaki rélatif gampang dileungitkeun, tapi éta ogé gampang ngirimkeun virus ka pasangan awéwé.

Organisasi Kaséhatan Dunia parantos ngaluarkeun data anu nunjukkeun yén 70% awéwé kainfeksi HPV katépaan ti babaturan lalaki.Ku alatan éta, pencegahan HPV di lalaki mangrupa hal timer kabetot.

Disarankeun yén lalaki di handap ieu diuji pas mungkin sareng rutin diayak

1. Boga riwayat séks

2. Jalma atawa pasangan seksual boga sajarah inféksi HPV

3. Ngabogaan sababaraha pasangan seksual

4. Alkoholisme / ngaroko / populasi lemah imun

5. Jalma kainfeksi HIV atawa kasakit dikirimkeun séksual lianna

6. populasi MSM


waktos pos: Jul-13-2022